Vinkje
VCA en ISO erkenningen & certificaten
Vinkje
Meer dan 35 jaar ervaring

De Molenaer Westzaan

Westzaan is een dorp in de gemeente Zaanstad in de provincie Noord-Holland. Het pittoreske lintdorp ligt midden in het karakteristieke Zaanse veenweidegebied en wordt omgeven door water.

BPD Ontwikkeling BV (BPD) realiseert op het moment verschillende nieuwbouwprojecten in de Zaanstreek, zo ook “De Molenaer” in Westzaan. De woningen zijn in de Zaanse stijl ontworpen en passen met de puntdaken, traditionele kleuren en houten gevels volledig in het historische plaatje. Het nieuwbouwproject is in twee fases opgebouwd. Fase 1 van het plan “De Molenaer” aan de noordzijde van het gebied is inmiddels afgerond.

In 2020 is de projectontwikkelaar BPD gestart met de ontwikkeling van het nieuwbouwplan van Molenaar fase 2. De voormalige bedrijfslocatie aan het Zuideinde 89 te Westzaan is geschikt gemaakt voor woningbouw. Aan het Zuideinde hebben jarenlang bedrijfsmatige activiteiten plaatsgevonden. Op locatie zijn onder meer een houtopslag- en bewerkingsbedrijf, een transportbedrijf en diverse kleine handelsondernemingen gevestigd geweest. Door deze activiteiten zijn op de locatie bodemverontreinigingen met minerale olie en zware metalen ontstaan. De locatie is in het verleden aangekocht door BPD als onderdeel van een grotere woningbouwontwikkeling aan het Zuideinde en bouwrijp gemaakt. De 26 nieuwbouwwoningen in Fase 2 zijn verkocht en zijn op het moment in aanbouw.

De nieuwe huizen worden gebouwd binnen de wettelijke zones van de industrieterreinen HoogTij en het Amsterdamse Westpoort. De geluidstoets heeft uitgewezen dat een woning daarom op de bovenverdieping een ‘dove gevel’ moet krijgen, zonder ramen die open kunnen. Daarnaast komen de woningen op ongeveer 300 meter afstand van het Natura 2000-gebied Polder Westzaan te staan.

Dankzij de jarenlange ervaring van Verhoeve Project Participatie (VPP) in risicovermindering en versnellen van ontwikkeling van verontreinigde terreinen in combinatie met de kennis en ervaring van Verhoeve Milieu & Water op het gebied van bodemsanering, infrastructuur, bodemonderzoek en advies kon VPP iets unieks bieden aan BPD. Alle historische- en aanvullende bodemonderzoeken zijn in opdracht van BPD uitgevoerd en in kaart gebracht door VPP en Verhoeve Milieu & Water. Daarna heeft Verhoeve Milieu & Water de sanering kunnen uitvoeren volgens het voor opgestelde plan. Kortom een succesvol project voor alle partijen.

Advies nodig?
Vraag een vrijblijvend
Adviesgesprek aan!

Art Lobs & Gertjan de Vogel

Adviesgesprek

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met Art Lobs of Gertjan de Vogel.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form