Vinkje
VCA en ISO erkenningen & certificaten
Vinkje
Meer dan 35 jaar ervaring

Verhoeve lanceert investeringsfonds
‘Nederland en Vlaanderen Schoon’

Na 35 jaar duurzame invulling van onze bodem en omgeving gaat Verhoeve een volgende fase in. Om nog beter te kunnen voorzien in de behoefte van haar opdrachtgevers lanceert Verhoeve haar eigen investeringsfonds. Dit betekent dat Verhoeve naast haar rol van adviseur en uitvoerder van verontreinigde terreinen ook risicodragend kan gaan mee-investeren en/of ontwikkelen in projecten. Het zusterbedrijf, ontwikkelaar Verhoeve Project Participatie, is daarom een samenwerking aangegaan met enkele investeerders uit haar netwerk.

Investering in verontreinigde locaties wordt door veel investeerders als behoorlijk risicovol beschouwd. Verhoeve Milieu & Water liep de afgelopen jaren bij projecten regelmatig tegen financieringsvraagstukken aan. Verhoeve heeft hierdoor bij uitstek de expertise om saneringsrisico’s te kunnen inschatten en te beheersen maar daarnaast ook de mogelijkheid tot opmaak van concepten en dus de ontwikkelpotentie te begroten. Een logische vervolgstap is om de rol van mede investeerder en initiator te gaan vervullen. Inmiddels is Verhoeve Project Participatie een samenwerking aangegaan met enkele co-investeerders uit haar eigen netwerk. Door de samenwerking heeft het investeringsfonds voldoende schaalgrootte om haar rol goed te kunnen vervullen.

Verhoeve beheert een eigen investeringsfonds van waaruit middelen beschikbaar kunnen worden gesteld om saneringsprojecten te financieren. Verhoeve neemt in dergelijke situaties een (minderheids)belang in de betreffende projectvennootschap, maar kan ook leningen verstrekken tegen een vaste rentevergoeding. Afhankelijk van de specifieke casus kan in overleg met opdrachtgevers bepaald worden wat de optimale financieringsoplossing is.

Verhoeve is actief op zoek naar potentiële saneringslocaties in Nederland en Vlaanderen waaraan zij met haar nieuwe investeringsfonds een bijdrage kan leveren aan een nieuwe invulling van dit soort terreinen. Hierbij bestaan diverse mogelijkheden om toekomstige investeringen vorm te geven als een minderheidsbelang, het vertrekken van een lening of een combinatie van beiden. Ieder project wordt op haar eigen merites en mogelijkheden beoordeeld, zoals ook andere financiers en marktpartijen dat ook doen. Uiteindelijk neemt het investeringscomité van het nieuwe fonds een beslissing omtrent de investering.

Advies nodig?
Vraag een vrijblijvend
Adviesgesprek aan!

Art Lobs & Gertjan de Vogel

Adviesgesprek

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met Art Lobs of Gertjan de Vogel.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form